Бивш посланик в Турция: Ердоган маркира територии

  • 26 март 2018 08:01

  • 4217
  • 4
Бивш посланик в Турция: Ердоган маркира територии
© БТВ

В дипломацията има различни роли и различни актьори. Очаквано изказването на Ердоган за душевните граници породи различни коментари. Това каза в сутрешния блок на БТВ бившият ни посланик в Турция Петър Воденски.

С острите си изказвания Ердоган маркира територии и във външен, и във вътрешен план, добави той.

В тези душевни граници влиза и Близкия Изток. Неговите изявления в някои страни като Кипър, Сирия и Ирак не са само изявления, а добиват злокобни измерения. Преди 15-на години един турски дипломат каза в разговор "на четири очи", че ако искат, могат да ни превземат за по-малко от две седмици. В момента ни пази НАТО и другите геополитически съюзи, в които членуваме, заяви Воденски.

По думите му премиерът Борисов трябва да постави темата за изказването за душевните граници на Турция по време на двустранната си среща с Ердоган. Това обаче не бива да са само думи, а да бъдат подкрепени и от реални дипломатически действия, каза още Петър Воденски.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4217 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
стефан

2018.03.26 | 23:06

4
БАЙ ШИЛЕ, аз поне името си пиша , а ти и него не смееш ! А като ставаш държавен ръководител би трябвало да имаш топки, нали?!
стефан

2018.03.26 | 20:46

3
Не вярвам , че г-н Борисов е способен да постави на срещата каквито и да било въпроси към Ердоган по понятни за него причини!!!!
БАЙ ШИЛЕ

2018.03.26 | 20:46

2
Стефчо, а ти дали би имал топки да поставиш въпроси към фанатизиран лидер на толкова мощна финансово и военно държава ???!!!
NIKE

2018.03.26 | 20:46

1
Трябва да се поставят въпрси и да се отстояват твърдо позиции иначе ще стане като преди 6 века.А в този век има ли излизане от Кипър,няма да има и от Сирия.Следват Ирак, Армения,Грузия,Балканите.И никакво НАТО няма да ни спаси - справка Кипър.Трябва сега с Гъция и Кипър да сме е

Добави коментар

Водещи новини