Зелените зеленчуци в менюто през първите три месеца от бременността предпазват детето от астма

  • 22 март 2018 20:02

  • 1944
  • 0
Зелените зеленчуци в менюто през първите три месеца от бременността предпазват детето от астма
© Pixabay

Майките, които ядат зелени листни зеленчуци през първите три месеца от бременността, предпазват детето си от астма, съобщи в. "Дейли мейл", позовавайки се на японски учени.

Екип от националния изследователски институт по деско здраве и развитие в Токио установи, че децата на жени, яли редовно броколи, спанак, зеле и други подобни, на двегодишна възраст страдат два пъти по-рядко от астма. Тази диета обаче име ефект само ако е прилагана през първите три месеца от бременността. След това сякаш не променя нищо, допълва БТА.

Учените са проследили 310 бебета, чиито майки периодично са попълвали въпросници за храната си през бременността.

Миналата година учени от университета "Куин Мери" в Лондон установиха, че рискът от астма за бебетата се увеличава два пъти, ако майките ядат много захар през бременността.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1944 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини