Харесайте facebook страницата ни

Киселото мляко прави чудеса за кожата

© Pixabay

Маските с кисело мляко могат да направят чудеса за кожата благодарение на пробиотиците в него, съобщи в. "Дейли мейл", позовавайки се на британска козметичка.

Пробиотиците - добрите бактерии във ферментиралите продукти, почистват и успокояват кожата, като възстановяват нарушения баланс в микробиома, обясни козметичката Таня Фъргюсън. Приложено директно върху нея, киселото мляко помага срещу редица проблеми, предизвикани от възпаление, като акне, екзема, розацея, дори признаци на преждевременно стареене. 

Микробиомът сe състои от естествените бактерии, които осигуряват здравия и свеж вид на кожата. Съвременният начин на живот, включително и храненето, токсините и почистващите продукти за кожа често намаляват на действието им. Затова са необходими пробиотиците.

Прякото мазане на киселото мляко върху кожата е много полезно, но още по-добре й се отразява яденето му, защото има силна връзка между състоянието на храносмилателната система и външния вид. Помагат и козметичните средства с пробиотици.

Коментари
Коментари (2)
Коментирай
малката истина.... (гост)
12.03.2018 | 18:53

Отдавана на българският пазар няма истинско КИСЕЛО МЛЯКО с пробиотици и т.н. в него ! В българското мляко има ,сухо + прясно с "избити бактерии" и добавени САМО 2 -Лактобацилиус булгарикус и Стрептококус термофилиус ! ТОВА Е СЪСТАВА НА ДНЕШНОТО кисело мялко, за по евтино и по-г

Рейтинг:
 
0
дамбулова (гост)
12.03.2018 | 18:45

спермата върши чудеса

Рейтинг:
 
1
 
Добави Коментар