Община Разград ще подпомага семейства с репродуктивни проблеми

  • 13 март 2018 10:47

  • 1269
  • 0
Община Разград ще подпомага семейства с репродуктивни проблеми
© Pixabay

Община Разград започна набирането на заявления за подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми, съобщи зам.-кметът Ердинч Хасанов.

Необходимите документи за кандидатстване по образец, могат да се получават в деловодството на общината, а срокът за подаването им е до края на ноември.

Право на финансово подпомагане от общинския фонд имат двойки, в които поне единият партньор е жител на община Разград през последните три години. Годишният бюджет на фонда и през тази година се запазва в размер на 50 000 лева. Сумата е предназначена освен за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми и за лица, които се нуждаят от еднократна помощ за лечение. Максималната сума, която се отпуска на всяка одобрена двойка е до 2500 лева. Средствата са за една процедура в рамките на текущата година и се отпускат срещу представена фактура за действително направен разход и медицински документ от специализирана клиника за извършена асистирана репродукция. Еднократната помощ за лечение е в размер до 500 лева.

През миналата година финансова помощ от общинския фонд са получили 13 двойки с репродуктивни проблеми, като изплатените средства са на стойност 24 708 лв. Благодарение на програма "Ин витро" на община Разград през 2017 година се е родило едно бебе, а от създаването на програмата през 2012 година до края на миналата година на бял свят са се появили общо шест деца - две момичета и четири момчета.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1269 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини