В Плевен са одобрени 49 заявления за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми

  • 05 януари 2018 12:16

  • 2244
  • 0
В Плевен са одобрени 49 заявления за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми
©

В Плевен са одобрени 49 заявления за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми през 2017 година, съобщиха от общината.

Създадената за целта специализирана комисия е разгледала общо искания от 52-ма кандидати за финансова помощ. Одобрените са със седем повече в сравнение с 2016 година. Правилата за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми са приети от общинския съвет през януари 2016 г.

Средствата, предвидени за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с тези проблеми се гласуват всяка календарна година заедно с местния бюджет. Засега решението е да се отпускат по 500 лв. на кандидат, които да послужат за изследвания, предшестващи ин витро процедурата.

Комисията е 11-членна - седем общински съветници, АГ специалист, директор на дирекция, началник отдел "Здравеопазване и социални дейности" и юрисконсулт в общината. Председател на комисията е общинският съветник и председател на общинската комисия по здравеопазване и социална политика проф. Начко Тоцев. Заявленията за подпомагане се приемат в Центъра за административно обслужване в общината.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2244 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини