Цачева: От ключово значение за председателството ни е осигуряване на бързо, ефективно и справедливо

  • 26 януари 2018 10:16

  • 1452
  • 5
Цачева: От ключово значение за председателството ни е осигуряване на бързо, ефективно и справедливо
© eu2018bg.bg

В днешния втори ден от провеждането на неформалния Съвет "Правосъдие и вътрешни работи" ще обсъдим с колегите министри няколко теми. От ключово значение за българското председателство в сферата на правосъдието е осигуряване на бързо, ефективно и справедливо правосъдие. То трябва да бъде основано на взаимно доверие между съдебните системи на различните държави членки, спазвайки принципа на върховенството на правото.

Това заяви министърът на правосъдието Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 преди да вземе участие в неформалния Съвет "Правосъдие и вътрешни работи" в София.

"Първата тема, която ще бъде предмет на дебат на министрите е свързана с институционализиране и изграждане на службата на европейски прокурор. Днес очаквам мнение във връзка с начина, по който службата на европейския прокурор ще си взаимодейства с останалите служби на европейския съюз Евроюз, Интерпол и ОЛАФ", каза още Цачева.

"Втората тема е за регламент „Брюксел IIА“. Той цели бързина и ефективност при връщане на дете отвлечено от родител, както и зачитане и изпълнение на съдебно решение от една държава спрямо родителски права в друга държава", допълни министърът на правосъдието.

"По време на работният обяд ще обсъдим възможността за използването на постиженията на роботиката и изкуствения интелект, както и облекчаването на достъпа до правосъдие. Ще обсъдим и някой етични норми във връзка с използването на тези съвременни и модерни технологии, които аз съм убедена ще служат в полза за по-доброто правосъдие", завърши Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1452 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.01.29 | 17:00

5
С такива недоразумения като вас - мисия невъзможна!

2018.01.29 | 17:00

4
А бе тая дърта комуняга няма ли да се скрие най накрая. Хората у нейното село най добре я знаят що за стока е щом гласуваха срещу нея на президентските избори.
"властите"

2018.01.29 | 13:59

3
За да има истинско правосъдие трябва: всички корумпирани съдии да бъдат затворници.
к2

2018.01.28 | 18:04

2
Че то за вас Винаги си е било справедливо, тъй че не виждам защо ще трябва да го променяте
idid

2018.01.28 | 18:04

1
С този министър , съгласен. Мисия невъзможна.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини