Цачева запозна трима свои колеги с приоритетите на Председателството на ЕС

  • 25 януари 2018 18:57

  • 724
  • 0
Цачева запозна трима свои колеги с приоритетите на Председателството на ЕС
©

Ден преди първия неформален съвет "Правосъдие и вътрешни работи" в сектор "Правосъдие" министър Цачева запозна трима свои колеги с приоритетите на Председателството на ЕС. Това съобщиха от правосъдното министерство.

Трима министри на правосъдието - на Белгия, на Гърция и на Великобритания чуха приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз по време на двустранни срещи с министъра на правосъдието Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23. Тя ги е запознала накратко със стремежа на страната ни за напредък по установяването на ясни правила за сътрудничество на бъдещата Европейска прокуратура с прокуратурите на отделните държави-членки и с партньорските агенции и служби, като Евроюст, ОЛАФ и Европол.

Като друг фокус на сесията на неформалния съвет "Правосъдие и вътрешни работи" в сектор "Правосъдие" в утрешния ден министър Цачева посочи досието в областта на гражданското право, наречено Регламент "Брюксел II а". Тя наблегна на важността на този регламент, който ще урежда признаване на решенията на съдебни власти на една държава в друга при разводи на семейства и присъждане на родителски права.

Особено внимание министърът обърна на гарантирането на правата на децата при незаконното им отнемане от родителя, който не е получил права за отглеждането му. Тя изрази надежда за постигане на общо или поне частично съгласие по темата. Министър Цачева е заявила и необходимостта от решения по въпросите на електронното правосъдие и електронните доказателства с цел бързина и ефективност при обмена на данни при правораздаването.

И тримата й колеги - Коен Генс, Ставрос Контонис и Дейвид Гoк са уверили министър Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, че ще подкрепят Българското председателство по очертаните приоритети. Британският министър Гок е изразил надежда, че двустранните отношения между правосъдните министерствата на двете държави ще продължат да са толкова добри и ползотворни и след излизането на страната му от ЕС.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
724 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини