Харесайте facebook страницата ни

Спецакции срещу ало измамниците, заловиха петима

© Pixabay

Спецакции се проведоха срещу ало измамниците.

В рамките на три полицейски операции, реализирани под ръководството и координацията на сектор „Измами“ в ГДНП, са заловени петима ало измамници.

Полицейските операции са проведени заедно с униформени от ОДМВР - Плевен, Русе, Велико Търново и Благоевград, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Според събраните данни четирима от задържаните са физически извършители, т.нар. въртачи. Петият от заловените е изпълнявал ролята на куриер.

В хода на предприетите действия вчера на територията на Плевен полицаите задържали М.П. /34 г./- криминално проявен, и В. Т. /25 г./- двамата от гр. Павликени.

Те били хванати по време на разговор с жертвата си от мобилен телефон.

На адрес в града, ползван от мъжете, са намерени и иззети 8 мобилни телефона, SIM-карти и пластики, тетрадки, батерии и вещи, свързани с престъпната им дейност.

Част от предметите са били укрити в специален тайник в дъното на фотьойл. В хода на разследването е установена съпричастността на задържаните и към извършена на 9 януари телефонна измама по схемата „съдействие на полицията“.

Тяхна жертва станала 78-годишна местна жителка, която им предала 1300 лева.

На 10 януари в гр. Ветово служители на ГДНП и колегите им от Русе са задържали Д.Н. /44 г./, криминално проявен.

Установено е, че мъжът е автор на телефонна измама, извършена на 7 ноември м.г.в Плевен. Той измамил жетрвата си със сумата от 1 700 лв.

Отново на 10 януари в полицейския арест е попаднал и С.Я. /31 г./ от гр. Левски. Според събраните до момента данни, на 16 декември м.г., той е получил чрез измама сумата от 1500 лева.

Ден по-рано на територията на Благоевград бил задържан и куриерът му - В.М. /25 г./ от с. Ореховица.

По първоначални данни мъжът е съпричастен към 5 измами - четири в гр. Плевен и една в гр. Тетевен, при които са отнети около 8 хиляди лева и златни и сребърни накити.

Коментари
Коментари (3)
Коментирай
"правосъдието" (гост)
14.01.2018 | 23:27

Ало измамниците съсипват човешки съдби. Затова те и техните съучастници от полицията, трябва да получат най малко 30г. лишаване от свобода. Това ще бъде за назидание към тях и полицайте които помагат на престъпниците.

Рейтинг:
 
0
(гост)
20.01.2018 | 12:43

до кога ще пишете само инициалите на измамниците???

Рейтинг:
 
0
(гост)
20.01.2018 | 12:44

Това добре, да видим и за колко ще бъдат осъдени. Кои са служителите на МВР покровителствали изманиците. Искаме осъдени ченгета с лишаване от пенсиите им.... Ако искате да има някаква съществена промяна. Никой селски де6илл не може да потдържа измамите си без покровител от МВ

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар