Mним полицай измами възрастна жена от Шумен

  • 12 януари 2018 11:36

  • 1698
  • 2
Mним полицай измами възрастна жена от Шумен
© Novini.bg

79-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 5 300 лева. Това съобщиха от ОДМВР - Шумен.

Измамата е станала вчера в Шумен. На телефона на жената се обадил непознат мъж, който се представил за полицай. Той обяснил, че се провежда специализирана полицейска акция за задържане на измамници.

Мнимият полицай настоял жената да участва в залавянето на престъпната група като съдейства на полицията. Дал указания да събере всички налични пари, които има и да ги хвърли през терасата на апартамента си. Жената сложила в торба 5 300 лева и ги хвърлила през терасата на осмия етаж на жилището си.

По обяд, след като разбрала, че не е получавал обаждане от полицията за съдействие, подала сигнал в полицейското управление за измамата. По данни на жената уговарянето за участие в „специализираната полицейска операция“ продължило от 09.30 часа вчера сутринта до 13.00 часа.

Образувано е досъдебно производство.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1698 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гост

2018.01.13 | 11:36

2
Измамниците са подпомагани от полицай. Такива полицай не трябва да ги спасяват пагоните от затвора, а да ги съдят за дълго в пандиза. Там постоянно ще бъдат обиждани докато им пръснат ауспуха.
МВР отново е в играта

2018.01.12 | 16:07

1
Тези обаждания са свързани с изненадващи детайли за ежедневието на жертвата и нейните близки. Заплашват, че ще режат уши и ще влезат в дома и ще убиват деца. Това са наказуеми според БГ закон действие. Заплаха за убийство. До този момент няма проследен разговор, заловени и ос

Добави коментар

Водещи новини