Преди 20 дни открили труп на наркоман в рушащата се къща на Рачо Петров

  • 29 декември 2017 20:24

  • 7616
  • 2
Преди 20 дни открили труп на наркоман в рушащата се къща на Рачо Петров
© Булфото

Два трупа са открити в нарочената за разрушаване къща на прочутия генерал и бивш министър-председател от началото на ХХ век Рачо Петров в центъра на София.

Събарянето на порутената сграда на ъгъла на бул. „Дондуков“ и ул. „Бенковски“ беше подновено вчера, след като преди два дни от Министерството на културата разпоредиха бутането да бъде преустановено до изясняване на казуса. До това решение се стигна, след като по-рано внукът на легендарния генерал, който носи и неговото име – Рачо Петров, опита да спре багера. Проверката на документацията обаче установила, че сградата не е паметник на културата, а заповедта за събарянето е издадена по надлежния ред от Столичната община. Освен това рушащата се къща представлява опасност за минувачите, а вътре редовно се приютяват наркомани и клошари, които палят огън и често предизвикват пожари.

Преди двайсетина дни в къщата дори е открит труп на наркоман. Оказва се, че това не е първият такъв случай, защото преди няколко години в изоставената сграда също е било намерено разлагащо се тяло на бездомник, пише в. "Телеграф".

На собствениците на сградата многократно са правени предписания да я обезопасят и реставрират, обясниха от общината. Това обаче не се е случило, тъй като тече съдебен спор за собствеността между наследниците на ген. Рачо Петров и частна фирма. Така се стигна до принудителното събаряне.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7616 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
322

2017.12.30 | 21:49

2
Не да я осъдят-те ще я осъдят и после аз , ти Атанас и Спас ще плащаме на всички
321

2017.12.30 | 21:49

1
сега наследниците да осъдят държавата / общината/ в в Страсбург

Добави коментар

Водещи новини