Трайчо Трайков: Има сценарий да се направи проектът "Белене" жизнеспособен

  • 20 ноември 2017 07:47

  • 2226
  • 4
Трайчо Трайков: Има сценарий да се направи проектът "Белене" жизнеспособен
© БНТ

България успя в най-малка степен в сравнение с всички други нови страни членки на Европейския съюз да се доближи до европейското развитие и благосъстояние. Основни причини за това са вътрешната конструкция на управлението ни и начина, по който формулираме и отстояваме позициите си в Брюксел. Това каза сутрешния блок на БНТ бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

Той уточни, че целите на новосъздадената платформа "Български манифест за Европа" са политически. Припомняме, че зад платфопрмата стоят четири десни извънпарламентарни партии - ДСБ и обединението Нова република, "Да, България", "Зелените" и ДЕОС.

Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко коментира и намеренията на управляващите за ревизия на приватизационни сделки. Има изключително опасно смесване на тезите – че приватизацията е виновна за нещо. Не съм убеден в чистотата на тези мотиви, нито в способността на държавата да въздаде справедливост толкова години след тези сделки, подчерта Трайков.

По думите му БСП са театрална опозиция. Те носят огромна част от отговорността въобще да се стигне до този проблем, добави бившият икономически министър.

По думите му докладът на БАН, в който се твърди, че проектът АЕЦ "Белене" може да бъде рентабилен при определени условия, е несъстоятелен. Според Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко има сценарий да се направи проектът "Белене" жизнеспособен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2226 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
alexievi

2017.11.20 | 15:11

4
Разбира се, че ще има. Няма да хвърлим милиарди все е дно са 5 лв. Що се отнася до това, че има хора които защитават чужди интереси, и това е факт.

2017.11.20 | 15:11

3
Г-н Трайков, това, че никой не те коментира говори ли ти нещо?
Г

2017.11.20 | 15:11

2
От едната страна Трайков, от дрегата - куп академици... На кого ли да вярвам?! Едните са правили анализи, модели..., а другия звездите му го говорят... На кого ли да вярвам?!?
ГГ

2017.11.20 | 15:11

1
България не успя да се доближи до европейското развитие защота като пратим някой министър на преговори и срещи в чужбина, той тича на плажа...

Добави коментар

Водещи новини