Сръбският президент: ЕС не ни кара да признаем Косово

  • 16 ноември 2017 13:10

  • 1605
  • 0
Сръбският президент: ЕС не ни кара да признаем Косово
© gettyimages (архив)

Членството ни в Европейския съюз не е обвързано с признаване на Косово, каза сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград., предаде белградското радио Б92.

Държавният глава бе пристигна на посещение в централния град Аранджеловац. Той отхвърли твърденията, че Брюксел поставя пред Белград условие за признаването на държавността на бившата сръбска провинция. "Това е фалшива новина. В ЕС обаче са категорични - без споразумение с Прищина за нормализация на отношенията, няма да влезем блока", посочи още Вучич. Той също припомни, че ЕС упражнява натиск върху най-младата страна в Югоизточна Европа да нормализира отношенията със Сърбия. Президентът на балканската държава допълни, че сръбският премиер Ана Бърнабич ще посети Брюксел днес ще обсъди интеграцията на страната в блока.

Да припомним, Косово обяви независимост на 17 февруари 2008 г. Преди това членките на ЕС Гърция, Кипър, Испания, Румъния и Словакия обявиха, че няма да признаят държавността на бившата сръбска област.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1605 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини