Харесайте facebook страницата ни

Принц Чарлз: Европейските евреи запалиха Близкия изток

© gettyimages (архив)

Еврейските имигранти от Европа са причината за размириците в Близкия изток. Това е написал британският престолонаследник принц Чарлз, съобщи лондонският в. Дейли мейл.

Изданието публикува послание на сина на кралица Елизабет II до неговия близък приятел Лауренс ван дер Пост, изпратено след посещение на страна от Персийския залив през 1986 г. "Започвам да разбирам арабите в Израел. Преди не смятах тази държава за колония на САЩ. Арабите и евреите имат общ произход и двата народа семити. Но влиянието от Европа и най-вече на полските евреи запалиха тероризма в региона. Аз разбирам, че това е много сложен въпрос, но как да се справим със злото, наречено тероризъм, ако не го изкореним?", пита още британският аристократ.

В края на писмото 38-годишният тогава Чарлс задава още един въпрос. "Как така нито един президент на САЩ досега не се справил с еврейската лоби или поне не го е взел под контрол?", пита той.

Публикацията предизвика остра реакция сред еврейската общност на Острова. "Това е много тревожен сигнал. Според бъдещия крал Израел не е огнище на еврейския народ, а създадена чрез някакво задкулисие страна. Според нас такива изяви са чиста проба антисемитизъм", посочи лидерът на еврейска организация Гидеон Фолтър пред вестника.

Според Фолтър обаче принцът на Уелс оттогава си е променил отношението на евреите. Водачът припомня как наследникът на короната се е срещал с депутата от горната камара на парламента в Лондон и бивш главен равин на Великобритания (1991-2013 г.) Джонатан Сакс.

Прессекретарят на британския престолонаследник отказа да коментира публикацията. "В писмото са изразени лични впечатления на принц Чарлз от пътуванията му, а не гледната точка на негово височество", заявиха от Бъкингамския дворец.

От обявяването на независимостта на Израел през 1948 г. от Лондон нито един британски монарх не е посещавал официално еврейската държава. Принц Чарлз бе на погребенията на израелския премиер Ицхак Рабин (1995 г.) и президента на близкостоящата страна Шимон Перес (2016 г.) Посещенията на наследника обаче носеха чисто формален характер и той не проведе никакви официални срещи, информира "Дейли мейл".

Коментари
Коментари (5)
Коментирай
(гост)
15.11.2017 | 13:24

Камиларят си търси камилата.

Рейтинг:
 
0
(гост)
02.12.2017 | 06:43

И нас един гаден грозен чифут ни вкара в НАТО.

Рейтинг:
 
2
(гост)
02.12.2017 | 06:43

и американските им приятели

Рейтинг:
 
0
(гост)
02.12.2017 | 06:43

абе на всички им е ясно че злото идва от жидовете, но не знам защо нормалните хора още не искат да го кажат с инстинските наименования, но.. нали сме либерални толерасти наложено ни от същите тия чифути

Рейтинг:
 
3
iME (гост)
02.12.2017 | 06:43

"Прессекретарят на британския престолонаследник отказа да коментира публикацията. "В писмото са изразени лични впечатления на принц Чарлз от пътуванията му, а не гледната точка на негово височество", заявиха от Бъкингамския дворец." И това ако не е двуличие, здраве му к

Рейтинг:
 
1
 
Добави Коментар