Уилям и Кейт посетиха бивш концлагер в Полша

  • 18 юли 2017 21:22

  • 13999
  • 5
Уилям и Кейт посетиха бивш концлагер в Полша
© gettyimages

Във втория ден от визитата си в Полша британският принц Уилям и съпругата му Кейт посетиха бившия нацистки концентрационен лагер Щутхоф. Те бяха разведени из музея от двама оцелели бивши затворници - евреи, предаде БТА, цитирайки АП.

Сутринта Уилям и Кейт отпътуваха със самолет от Варшава за Северна Полша. Те разгледаха музея, водени от 87-годишните Манфред Голдлерг и Зиги Шипер от Северен Лондон. Кралската двойка почете жертвите, като остави възпоменателни камъчета при еврейския мемориал. Целта на посещението им бе да привлекат вниманието към нуждата да се припомнят на младите поколения трагичните моменти от миналото. Двамата казаха, че то дълбоко ги е развълнувало.

След Щутхоф херцогът и херцогинята на Кембридж се отправиха към Гданск, на Балтийско море, за да разгледат готическата и ренесансова архитектура на града и да вкусят традиционни полски специалитети, приготвени с британски продукти. Те опитаха традиционна гданска водка "Голдвасер", след това разгледаха Гданския шекспиров театър, а накрая посетиха Европейския център "Солидарност", където се срещнаха с бившия полски президент, бореца за демокрация и водач на полското движение "Солидарност" Лех Валенса. Заедно с Валенса Уилям и Кейт поднесоха цветя пред паметника на работниците от местната корабостроителница, убити при работническия бунт през 1970 г.

Вчера кралската двойка се срещна с полски бизнесмени. Сред тях беше и съоснователката на компания за производство на мечета за приспиване на бебета. След като децата им - принц Джордж и принцеса Шарлот - получиха като подарък такива мечета, Кейт отбеляза пред съпруга си полушеговито, полусериозно, че непременно трябва да имат още деца.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
13999 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.04.21 | 21:30

5
ДА ПОСЕТЯТ И БИВШ БРИТАНСКИ КОНЦЛАГЕР В ИНДИЯ

2018.04.21 | 21:30

4
ОПИТИТЕ ИМ ДА ПРОВОКИРАТ РАСИЗЪМ И КСЕНОФОБИЯ В ЕВРОПА СА НЕУСПЕШНИ. ДОРИ В СИРИЯ СЕ ПРОВАЛИХА. МОГАТ ДА ЛЪЖАТ ПОЛЯЦИТЕ НО НИЩО РЕАЛНО НЕ МОГАТ ДА ИМ ДАДАТ.
Бачо Киро

2018.04.21 | 21:30

3
Лицемери,сър
Изненада

2017.07.19 | 19:11

2
И не са имали желание да се пошегуват?! Кой каквото и да казва, така се прави - поуките от историята са за това!

2017.07.19 | 15:17

1
Сигурно и в България ще дойдат да дирят концлагери, като им падне икономиката още малко.

Добави коментар

Водещи новини