Харесайте facebook страницата ни

Реджеп Ердоган в Сърбия: Скъпи братя! (видео)

© gettyimages (архив)

Скъпи братя! С тези думи турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари ... към профила се обърна към хиляди хора в южния сръбски град Нови пазар, написа белградският в. Блиц.

"Вашата радост е и наша. Вашата мъка е и наша", продължи държавният глава на страната на два континента пред събралите се хора. "Народите на Балканите трябва да бъдат солидарни и това ще направи нашия регион по-стабилен", продължи той. Ердоган също посочи, че е впечатлен от града и особено впечатление му е направила местна джамия. "Храмът се нарежда сред най-красивите сгради за отправяне на молитви към Аллах", каза още президентът на Турция. Тези думи бяха посрещнати с овации от присъстващите, повечето от които - мюсюлмани.

След Ердоган говори и сръбският му колега Александър Вучич Александър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е ... към профила . Той благодари на жителите на Нови пазар и околностите, че са проявили търпение и оцени техните усилия за подготовката на посрещането на високопоставения гост. Лидерът на страната-домакин посочи още, че работи за благото на всеки един гражданин на водената от него държава. "Не взимам предвид нито националността, нито религията. Да живее нашето приятелство с Турция! Да живее Република Сърбия!", каза още той.

Двудневната визита на Ердоган завърши вчера. По време на посещението бяха подписани много споразумения за разширяването на икономическите и културните връзки между двете балкански държави.

Коментари
Коментари (8)
Коментирай
MARABA ANADOLSKİ (гост)
18.10.2017 | 19:24

eey ganyovtsi,nauchete se da vartite OPASHKİ.

Рейтинг:
 
2
kolyo, balgarski razuznavatelni slujbi (гост)
25.10.2017 | 01:00

vseki gleda da se namesti pri po silnite veliki darjavi kato turciq, kitay, rusiq i amerika, i sarbite sa izbrali to4nata posoka da varvqt s turciq, anie kakvo 6te pravem

Рейтинг:
 
5
Мале (гост)
25.10.2017 | 01:00

Сърбите какви мacтии са само... Готови са на всеки да се нaгъзят, на всеки ръка да целуват и на всеки нож да забият в гърба. Ако наш премиер пее на турски на ушенцето на ердоган бих го удушил.

Рейтинг:
 
16
Nik (гост)
23.10.2017 | 09:22

И кога точно със сърбите сме били братя? Винаги са ни забивали нож в гърба! Измекяри са !

Рейтинг:
 
12
ха ха ха (гост)
22.10.2017 | 08:40

Щом сърбите са братя с турците, а ние сме братя със сърбите, то излиза, че ние сме братя с турците???

Рейтинг:
 
8
Жори (гост)
20.10.2017 | 01:48

Баба ми казваше " няма да сум жива , но они взеха нашето с кръв и с кръв ке го вратят . От Югославия ке остане само Белградска област" това го каза през 1985 год..

Рейтинг:
 
6
Жори (гост)
23.10.2017 | 09:21

все съм знаел , че сърбите са помияри , но този път се надскочиха до нови висини .

Рейтинг:
 
7
kolyo, balgarski razuznavatelni slujbi (гост)
27.10.2017 | 08:16

sarbite sa izbrali pravilnata posoka ta varvqt napred sas velika sila kato turciq, a ne da palzqt kato nas

Рейтинг:
 
7
 
Добави Коментар