Валери Симеонов категоричен, PR с акция "Шум" не си е правил

  • 11 септември 2017 10:25

  • 1594
  • 6
Валери Симеонов категоричен, PR с акция "Шум" не си е правил
© Булфото (архив)

Вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 заяви, че институциите не се чувстват сигурни при проверките по морето и затова се е включил в тях, за да покаже, че държавата има воля. Той е категоричен, че преместваемите обекти по черноморските ни курорти трябва да се премахнат като в студиото на "Денят започва" заяви, че плажът у нас се е превърнал в територия на беззаконието.

"Смешно, че държавата получава едва 8 млн. лева печалба от всички плажове за разлика от концесионерите, които реализират десетократно по-голяма приход", заяви той.

В студиото на БНТ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 съобщи за корупционна схема в "Мини Марица-изток 2", където е обявена поръчка за купуване на варовик за 15 лв, а 29 дни по-късно се сключва сделка с предварително уговорени други фирми с 6 лв. по-висока цена в ущърб на държавата. Така държавата е ощетена с десетки милиони лева, а по случая е наредена проверка.

По думите му цялата концепция за концесии на плажовете е тотално сбъркана. "България получава 8 млн. от всички плажове. Концесионерите реализират десетократно по-голяма печалба."

По отношение на националните ни курорти той каза, че трябва да се премахне двойната собственост, където алеите, ВИК-мрежата са собственост на държавата, а хотелите са частни и държавата има задължение само да инвестира в поддръжката на инфраструктурата.

Относно проверките за шума по морето Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 обясни, че причината не е да си прави реклама, а, че институциите не се чувстват сигурности при тези проверки, защото по думите му има недосегаеми обекти. Проверки на редица заведения се правят със страх и трябваше аз да отида и да покажа, че държавата има воля.

По думите му спрямо 2016 година до момента приблизително с около 350 млн. ще бъдат повече приходите.

Влери Симеонов каза, че в следващата парламентарна сесия са подготвили закони, както за шума, така и за преместаемите обекти и прехвърлянето на собствеността.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1594 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2017.09.21 | 00:37

4
БРАВО ГЕРБ БРАВО ПАТРИОТИ! БРАВО ВАЛЕРИ!

2017.09.21 | 00:38

6
Тоя ще ни оправи, както никой друг до сега.

2017.09.12 | 05:49

1
Браво за какво????????????????
Сиромах

2017.09.21 | 00:38

5
Валерка да те еба в устата .Кура селска
гошо

2017.09.21 | 00:37

3
Валери успешно отвлича вниманието от действията на господаря си.Прилежен слуга е,БРАВО!

2017.09.21 | 00:37

2
СМЕШНО И ЖАЛКО ..РАБОТАТА НА ЕДИН ВИЦЕ НЕ С ДА ДЪРЖИ ДЕЦИБЕЛОМЕР В РЪКАТА СИ ...ЩО НЕ ПРОВЕРИ С РЪКА ДАЛИ СА ДОБРЕ ПОЧИСТЕНИ КЕНЕФИТЕ..МАЙМУНДЖИЛЪЦИ С ЦЕЛ ОТКЛОНЯВАНЕ ОТ ОСНОВНИТЕ ПРОБЛЕМИ ..НАПРИМЕР :ТЕРМИНАЛ 2....КЛОШАРИТЕ И НАРОД С 300 ЛВ ЗАПЛАТА И 180 ЛВ ПЕНСИЙ...

Добави коментар

Водещи новини