Валери Симеонов: Българските плажове станаха жалки подобия на арабски чаршаф-пазари

  • 04 септември 2017 15:14

  • 7595
  • 6
Валери Симеонов: Българските плажове станаха жалки подобия на арабски чаршаф-пазари
© Булфото (архив)

Всички преместваеми обекти в курорта "Слънчев бряг" трябва да бъдат премахнати. Това трябва да се случи във всички национални туристически комплекси, каза на пресконференция в Бургас вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

По плажовете трябва да останат единствено спасителни постове, медицински пунктове и водни атакрациони, добави Симеонов.
Всичко останало ще настояваме да бъде забранено, защото не само "Слънчев бряг", а и "Златни пясъци" са се превърнали в едно уродливо подобие на нискобюджетни арабски пазари, каза вицепремиерът.

Ще инициираме промени в Закона за туризма и Закона за устройство на Черноморското крайбрежежие, с които да се въведе ред в курортите, информира той.

Симеонов каза, че "Слънчев бряг" АД трябва да бъде закрито, защото не генерирало никакви печалби. Според Сименов Община Несебър би била по-добър стопанин на курорта "Слънчев бряг" и трябва да отговаря за инфраструктурата в курорта.

Според Симеонов, след активната намеса на държавата, НАП, Агенция "Митници" и др., приходите в туризма са превишили миналогодишните данни и са скочили до над 400 милиона лева.

Преди минути вицепремиерът коментира темата и във Фейсбук: "Ще внесем законопроект за забрана на всички преместваеми обекти по плажовете с изключение на абсолютно необходимите за осигуряване на безопасност и вероятно водни развлекателни услуги. Българските плажове са се превърнали в жалки подобия на арабски чаршаф-пазари. Надявам се депутатите от ГЕРБ да ни подкрепят в цивилизоването на българския морски туризъм!"

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7595 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ПЕТКОВ

2017.09.14 | 06:41

6
всички бандити построили хотели и заведения с незнаен произход на парите, конфискация и вън от курортите било летни и зимни и така ще има спокойствие, а правителството знае кои са те било, крадливи политици, наркотрафиканти или рекетьори и един Бог знае каква ли не още изме
ИВАНОВ

2017.09.14 | 06:41

5
Абсолютно подкрепям В. Симеонов. И не защото съм му фен, а защото това е истината. Дай боже да дойде и по-смел човек с власт и да махне всички хотели на плажната линия.

2017.09.14 | 06:41

4
Валерка не забравя че сме бананова република със заплати 400 лева но по измислената от вас фалшива статистика за средна заплата би трябвало да взимаме 1500 лева!
ааа - безобразие

2017.09.14 | 06:41

3
Всички плажове в България са обществени, но концесионерите са ги приели за лични(частна собственост)
aaa

2017.09.14 | 06:41

2
Звучи добре, обаче дали ще постигнете нещо, ще видим. Няма да е ЗЛЕ, ако озаптите концесионерите и осигирите СВОБОДНИ зон на плажовете.
ПЕДЕРАТОРА Е ГОЛЯМ БОКЛУК И ТЪПАК

2017.09.12 | 23:42

1
ЦИГАНИНА ВИНКЕЛ НЕ ЖЕЛАЕ ДА ИМА НИЩО ОБЩО С БРАТОВЧЕДИТЕ СИ АРАБИ...ТАКА Е ОТКАКТО СЕ ОТРЕЧЕШ ОТ РОДАТА СИ И СТАНЕШ ...СВИНЯ....

Добави коментар

Водещи новини