Бивш управител на МБАЛ-Дупница е задържан заради невнесена парична гаранция

  • 04 юли 2017 20:03

  • 3700
  • 0
Бивш управител на МБАЛ-Дупница е задържан заради невнесена парична гаранция
© pixabay.com (архив)

Бившият управител на МБАЛ в Дупница е бил задържан заради невнесена парична гаранция, съобщиха от прокуратурата.

Вчера с постановление на Районна прокуратура - Дупница обвиняемият Росен Тимчев е бил задържан за срок до 72 часа за осигуряване на явяването му пред съда. На 12 юни Тимчев е бил привлечен като обвиняем в извършване на няколко престъпления - за упражняване на професия без съответна правоспособност и за съставяне на неистински официален документ. Спрямо него е била взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1000 лв., като му е бил даден четиридневен срок за внасянето й, но сумата по нея все още не е внесена. Това е наложило необходимостта на вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Производството срещу Росен Тимчев е във връзка със сигнал от агенция "Медицински одит" и председателя на Общинския съвет в Дупница. В него се посочва, че временно назначеният за управител на МБАЛ "Св. Иван Рилски" в ДупницаТимчев представил в Агенция по вписванията копие от диплома за завършено висше образование със специалност "здравен мениджмънт", за която след проверка от страна на Министерство на образованието и науката е установено, че е неистинска.

В хода на извършената проверка е констатирано, че текстът "вярно с оригинала", подписът към него и този под снимката на дипломата са изписани от Тимчев. От справка на МОН е видно, че той не притежава съответна правоспособност, за да заема длъжността управител на лечебно заведение.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3700 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини