Ивайло Пенчев: КФН да иска лиценз и от Гугъл

  • 13 юни 2017 17:51

  • 6552
  • 2
Ивайло Пенчев: КФН да иска лиценз и от Гугъл
© БТВ

Чувствам се обект на поръчкова атака. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бизнесменът Ивайло Пенчев по повод започналата преди месец проверка на Комисията за финансов надзор на дейността на Auxionize с твърдението, че интернет платформата осъществява нелицензирано застрахователно посредничество.

Миналата година групата около "Уолтопия" сме били обект на около 50 проверки и гък не сме казали. Имаше дори сигнал, че имаме радиоактивност в офиса. Никога досега проверяващите не са били злонамерени. Случаят с проверката на КФН обаче е различен. Те проверяват Auxionize – което е един измслен от мен клиентски пазар. Тази платформа обръща начина, по ко който човечествето пазарува – казваш какво искаш да купиш, продавачите веднага са уведомени и всеки има право да подаде офертата си. Интересното е, че стават търгове с обратно наддаване. В някои случаи цените падат в пъти при битката за сърцето на клиента. За 3 г. в тази платформа сделките за близо 166 млн. лв., от които застраховките са незначителна част. Таксите за сделките са 280 лв., които сме взели, а постигнатите намаления за купувачите са в рамките на 100 000 лв., заяви Пенчев.

В застрахователните сделки обаче има тарикати, които продават скъпо. Казаха ни, че с платформата удряме големи интереси, предупредиха ни, че ще има проверка. От КФН почнаха проверката с лъжа - казаха, че са се самозерирали, но по-късно стана ясно, че има сигнал от застрахователна фирма. Започнаха да проверяват дори клиентите ни, разказа бизнесменът.

За мен картинката е ясна – КФН защитава интереса на хора, които са подвластни на корупция и искат да правят пари на гърба на всички нас с високи цени. Ние не се занимаваме със застраховки, ние сме като табло за обяви. По тази логика нека комисията да иска лиценз от Гугъл, заяви Ивайло Пенчев.

Той е категоричен, че в България може да се прави бизнес без протекцията на политици.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6552 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
hiram abif

2017.06.28 | 13:14

2
БОКОЛАНДЦИТЕ ИСКАТ ДА МУ ВЗЕМАТ БИЗНЕСА НА ЧОВЕКА.

2017.06.28 | 13:14

1
МНОГО Е ПРАВ ЗА ГУГЪЛ И ЗА ОСТАНАЛОТО!

Добави коментар

Водещи новини