Лидерът на лейбъристите призова Тереза Мей да подаде оставка заради слабото представяне на изборите

  • 09 юни 2017 06:34

  • 3642
  • 0
Лидерът на лейбъристите призова Тереза Мей да подаде оставка заради слабото представяне на изборите
© Gettyimages

Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин призова министър-председателката Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в да подаде оставка след загубите, които претърпя партията й на вчерашните парламентарни избори, предаде Франс прес.

"Тя загуби места на консерваторите, загуби гласове, загуби подкрепата и доверието. Това е достатъчна причина да си ходи и да отстъпи място на правителство, което действително ще представлява хората в тази страна", каза Корбин.

Мей заяви, че Великобритания се нуждае от стабилност и тя ще поеме отговорността да я осигури, ако спечели най-много места в парламента. "Ако се окажат правилни прогнозите, че Консервативната партия печели най-много места и вероятно най-много гласове, на нас ще се падне задачата да осигурим този период на стабилност и точно това ще направим", каза Мей, след като бе преизбрана в своя окръг Мейдънхед.

Публикуван след края на изборния ден екзитпол показа, че консерваторите губят абсолютното си мнозинство в долната камара на британския парламент. При официалното преброяване на гласовете до момента е ясна съдбата на 450 от общо 650 места в парламента - консерваторите печелят 191, а лейбъристите 205.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3642 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини