От утре започва захлаждане, чакат ни и валежи

  • 25 март 2017 18:07

  • 49199
  • 4
От утре започва захлаждане, чакат ни и валежи
© gettyimages

През следващото денонощие над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна.

През нощта и в сутрешните часове само на отделни места ще има валежи от дъжд, а над югозападните райони и облачността временно ще се разкъса. Около обяд облачността навсякъде ще се увеличи и на много места ще има валежи от дъжд, значителни по количество в Рило-Родопската област. Ще духа до умерен, предимно северозападен вятър, който след обяд и вечерта ще се ориентира от североизток и ще се усили до силен. С него ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса. Максималните температури ще са от около 10 градуса в североизточните - до 20 градуса в югозападните райони. През нощта срещу понеделник валежите ще продължат, в южните райони ще са значителни. Във високите полета на Западна България и Предбалкана с понижението на температурите дъждът ще преминава в сняг.

Атмосферното налягане е близко до средното за март и ще продължи да се понижава. Над Черноморието ще бъде предимно облачно, на места с валежи от дъжд. Преди обяд вятърът ще е умерен, от юг-югозапад, по-късно през деня ще се ориентира от североизток и ще се усили до силен. Максималните температури ще са между 9 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде два бала, а вечерта ще се усили до три.

Над планините ще преобладава облачно време. В сутрешните часове само над масивите в Югозападна България ще има временни разкъсвания и намаления, но по-късно облачността и там ще се увеличи. На много места ще има валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг, в Рило-Родопската област количествата ще са значителни. Ще духа силен, по високите части бурен вятър от запад-северозапад, който вечерта в масивите от Източна България ще се ориентира от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - 1-2 градуса, но привечер и през нощта срещу понеделник ще има съществено понижение.

Последвайте канала на

БТА
49199 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Петър

2017.04.03 | 21:11

4
Много е хубаво да вали. Мрачно, тъмно и уютно е. И настроението ми приповдига... за ракийка и винце. Топлото е гадост. Потиш се, цялата ти кожа лепне от влагата. Мразя лятото, нека е все такова мрачно и студено.
1

2017.04.03 | 11:52

1
Най скапаното време да вали и да не спира
2

2017.04.03 | 21:11

3
скоро и гущера ( горещото ) ще дойде .

2017.04.03 | 21:10

2
кво е това време бе да му е*а майката. вчера беше 25 градуса утре го дават 2. после какво няма да се разболяваме през 2 седмци. мамицата им долна на тия от ХАРП-а

Добави коментар

Водещи новини