Японска култура в София

  • 26 октомври 2012 09:08

  • 1800
  • 0
Японска култура в София
©

Незапомнена японска фиеста започва в музея на София, който се намира в реставрираната сграда на Централната баня срещу Халите. Тя представя японските бойни изкуства и традиции. На откриването ще присъства и Такаши Коизуми, който говори отлично български, бил е дипломат тук, а две от четирите му деца са родени в България, разказва БНТ.

Четирите зали за случая са наречени Токио, Киото, Нара и Осака. И там можете да видите японските бойни изкуства карате, джудо, кендо, айкидо, яйдо, катори.

Наши майстори от школата по икебана Сога ще редят български цветя по канона на японското изкуство. Български автори ще четат свои стихове хайку, ще се говори за дзен философията, ще можете да видите чайна церемония, демонстрации на оригами, как се облича японското памучно кимоно йоката и да се снимате на фона на японската природа.

Ще има изложба на бонсай - изкуството да отглеждаш миниатюрни дървета, които устояват на природните стихии, и не на последно място японска кухня с шанса да опитате суши, направено на място. И сигурно ще бъде една незабравима събота.

Японските дни на културата, които продължават до средата на декември, стават вече 23-та поредна година у нас и привличат все повече българи.

Последвайте канала на

1800 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини