Родителите на загинал каскадьор съдят кинаджии от "Непобедимите 2"

  • 29 юли 2012 10:10

  • 2170
  • 0
Родителите на загинал каскадьор съдят кинаджии от "Непобедимите 2"
©

Родителите на каскадьор, загинал по време на снимките на "Непобедимите 2" в България, съдят кинаджиите за смъртта на сина си, съобщи Би Би Си.

26-годишният Кун Лиу умря по време на заснемането на каскада на гумена лодка в язовир Огняново край град Елин Пелин след имитирането на взрив наблизо. Родителите му Зонг Ю Лиу и Ян Мей Бай са завели дело за смърт, причинена поради небрежност срещу продуцентската компания "Милениум филмс" и координатора на каскадьорите във филма.

Те твърдят, че кинаджиите и координаторът на каскадьорите Чад Стахелски "небрежно и лекомислено не са предоставили адекватна защита от тежки наранявания на участниците и каскадьорите". Съдят ги за разходите по погребалната служба и по погребението, както и за "загубата на компанията, любовта, утехата, вниманието, услугите и подкрепата" на техния син.

Говорителката на "Милениум филмс" Елизабет Улф и Стахелски отказаха да дадат коментар по случая.

По време на тежкия инцидент, който се случи през октомври 2011 г., още един каскадьор беше ранен при експлозията.

"Милениум филмс" отрекоха съобщенията в българската преса, че дубльорите на Сталоун и Джет Ли са замесени в инцидента.

Силвестър Сталоун, който режисира първата част на "Непобедимите" и продуцира втората, не е присъствал по време на инцидента и е снимал сцени на друго място.

Снимките на "Непобедимите 2" започнаха в края на септември 2011 г. в "Ню Бояна Филм" и в него участва цял звезден отбор екшън герои - Силвестър Сталоун, Джет Ли, Арнолд Шварценегер и Брус Уилис.

Очаква се "Непобедимите 2" да тръгне по кината в САЩ на 16 август 2012 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2170 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини