Джеймс Уорлик: Проблемът на ромите е образованието

  • 20 юни 2011 13:11

  • 1429
  • 5
Джеймс Уорлик: Проблемът на ромите е образованието
© Булфото

Това заяви посланикът на САЩ Джеймс Уорлик при посещението си в ромския квартал „Надежда" в Сливен.

Според Уорлик, предизвикателствата пред интеграцията на ромската общност са много, но редица хора допринасяли за напредъка в тази насока - като докторите, пастор в квартала и кметът.

„Основната цел на посещението ми е да се запозная с живота и проблемите на ромите, да се срещна с представители на ромски неправителствени организации и в дълбочина да вникна в проблемите на тези хора" - заяви посланикът. Той каза още, че децата, живеещи в „Надежда" заслужават всичките привилегии и права на български граждани, а надеждата му е те да получат добро образование, да си намерят работа и да са продуктивни граждани на това общество.

Джеймс Уорлик очерта като основни проблеми на ромите образованието, здравеопазването, инфраструктурата. На въпрос дали ще вземе роми в Америка, посланикът отговори, че те са български граждани и заслужават да имат възможността за пълна интеграция в българското общество.

Визитата на посланик Уорлик в Сливен продължава с посещение на два завода в града. Дипломатът е в Сливен по покана на депутатът от ГЕРБ Десислава Танева, председател на Парламентарната комисия по земеделие и гори.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1429 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
kosio

2011.07.26 | 18:17

3
vzemete gi vsichki v usa halal da vi sa i ogramoteni i negramotni sgan
ivo

2011.07.26 | 18:18

5
de toq kasmet priqtelu samo che kato se mahnem tuka shte stanete na edno bunishte zashtoto vie samo deto imate golemi usti i malki pishki nishto ne pravite po vaprosa ograbvat vi darjavata i vi machkat a vie si malchite i vse ciganite vi vinovni zatova ste si toz hal
pich

2011.07.26 | 18:17

4
paplach ne se civilizova gn. uorlik
REALIST

2011.07.09 | 09:59

2
г-н Уорлик стига сте се уливали моля? До кога ще бъдете "във всяка манджа мерудия" ? Кой ви е искал мнението по вътрешно политически проблемите на една държава? Нима вие се справихте в Щатите с проблемите не негърските гета , та започнахте да ръсите акъл на ляво и на дясно моля ? Кога ще се засрамите ?
Христо

2011.07.09 | 09:59

1
Да ги вземе в Америка и да ги образова

Добави коментар

Водещи новини