Гърмят складове със снаряди, затвориха "Петолъчката" (видео)

  • 05 юни 2012 15:35

  • 20296
  • 25
Гърмят складове със снаряди, затвориха "Петолъчката" (видео)
©

Районът на "Петолъчката" на главен път София – Бургас е затворен заради взривове, съобщават от ОДМВР-Сливен.

Малко преди 15.00 часа сили на полицията са отклонили движението. Пътуващите от столицата към Бургас и обратно се отклоняват през Стралджа. Полицейски екипи са поели ръководството на движението в района. Шофьорите трябва да следват техните инструкции.

Кръстовището ще остане затворено до второ нареждане и изясняване на случая, който се поема от служителите на Областната дирекция на МВР в Ямбол.

Взривовете са в складовата база на завод за разглобяване на снаряди в района на "Петолъчката", в близост до село Лозенец. Складовата база е собственост на фирма "Берета трейдинг". Сигнал за първия взрив е подаден в 14.40 часа на телефон 112. Последвали са и вторични взривове. Към 16.00 ч. избухна нов, изключително силен взрив, последван от огромен пожар. Мощният взрив е разтърсил постройките при пътния възел. Към 17.00 ч. взривовете продължават, има и нов пожар.

Засега няма данни за жертви. Общият брой на пострадалите, прегледани в ямболската и сливенската болници, е девет, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Осми пациент е постъпил в ямболската болница. Той е с нараняване на тъпанчето от взривната вълна, настанен е в отделение „УНГ”. Към 18.50 ч. в областната болница в Сливен е приет пациент с травма на рамото. В момента му се извършват рентгенови изследвания. Пациентът е единственият, настанен в това лечебно заведение след взривовете край "Петолъчката”. Сред пострадалите има тежко ранени.

Общо 20 души са били на смяна в складовете за утилизация край "Петолъчката", където днес следобед станаха взривове, каза за БТА Марин Кавръков - областен управител на Сливен. По думите му това са хората от охраната и работниците в смяната. По думите на областния управител 12 души се намират в  периметъра на складовете и не е ясно тяхното състояние в  момента. Складовете са разположени на голяма територия, като между тях са избухнали и пожари вследствие на взривовете.

Следобед в района на инцидента се изви буря, съпроводена със силен дъжд. След спирането на дъжда над района на складовете не се забелязват пламъци. Взривовете продължават с намалена честота.

На мястото на инцидента са екипи на полицията, Пожарна безопасност, Спешна помощ и Военна полиция.

Продължава работата по изясняването на причините за инцидента. Създава се трикилометрова зона за сигурност, съобщават от МВР.  Отклонява се движението в района на пътен възел "Петолъчката". Екипи на "Пътна полиция" обезпечават обходните маршрути:  от София за Бургас - КПП отклоняват целия трафик към Ямбол - през Зимница - Стралджа - Лозенец; от Бургас за София маршрутът е Лозенец - Стралджа - Зимница. Пътуващите от Котел се отбиват в Сунгурларе - Карнобат - Айтос - Бургас.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
20296 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
tnn

2012.06.09 | 03:44

25
На изказалите мнение, че с тези взривове се прикриват, кражби и злоупотреби мога да кажа само, че колкото и да мислите военните за тъпи, няма такива които ще си занесат снаряди в мазето или на село. Освен това, как виждате един старшина или полковник с чанта да продава снаряди по пазарите и битаците. Причината е че армия вече няма, а управляващите се чудят какво да правят с останалите по складовете боеприпаси. Явно лапачката по тяхното унищожаване е голяма и затова съхранението, опазването и унищожаването им е дадено на частни фирми. Всички са чували, че сапьорът греши само веднъж но наетите от Челопечене и селата около петолъчката, бай Иван и кака Пена не са сапьори, затова ще има взривове. Жалкото е че винаги има загинали и пострадали хора.
САМО ЕДНО

2012.06.09 | 03:43

24
ГОСПОД ДА НИ Е НА ПОМОЩ!!! Не знам как ще се оправи тази държава вече,трябва някой с калашник да влиза в Парламента, да ги избие всичките до един,и да се започне отначало.То не бе корупция,взривове и какво ли не още,но всичко е от народа,защото търпи,а когато търпи значи не му е чак толкова зле.Така,че още много такива новини ще четем в интернет и ще гледаме по телевизията.
XXIXI

2012.06.09 | 03:43

23
КАК НЕ СЕ НАКРАДА ЕЙЙЙЙЙЙЙ БОЖЕ!!!ЗА ВТОРИ ПЪТ ПО ВРЕМЕ НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ГЪРМЯТ ПОГРЕБИ,ЯСНА Е РАБОТАТА-ЗАМАСКИРАНЕ НА СЛЕДИТЕ!!!ЖАЛКО ЗА ЖЕРТВИТЕ НЕВИНИ,А МОЖЕ И ДА НЕ СА ,АКО СА БИЛИ УЧАСНИЦИ В КРАЖБАТА,АРЕ ЧАО ИМ ДА НЯМА СВИДЕТЕЛИ

2012.06.09 | 03:42

20
ТИЯ НЕКАДЪРНИЦИ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ ВЗРИВЯТ ЦЯЛАТА НИ ДЪРЖАВА !!!!!

2012.06.09 | 03:42

22
Продаването на Висшето образование това е причината, в сегашно време се обезцени дипломата за Висше образование, всеки трети инженер не става за нищо с тези знания които ги е придобил в общежития или в барове
ПИЧА

2012.06.09 | 03:42

21
САМО ПАРЛАМЕНТА Е ДОСТАТЪЧЕН......НИЕ КАКВО СМЕ ВИНОВНИ????
Схемата е с доказана ефективност

2012.06.09 | 03:42

19
Имаше ли осъдени за взривовете в Челопечене? Не. Така бе усигурено безпрепятственото забогатяване на определени лица. Ще има ли осъдени сега? Най-вероятно, не. Така се абонираме и за следващ взрив. Това е смисъла на правосъдието, не толкова да се натрие носа на прегрешилия, а да се предотвратят следващите престъпления. На кого са продадени боеприпасите обаче става международен проблем.
жфтгвн

2012.06.09 | 03:41

18
По време на взривовете в Челопечене живеех в жк"Левски".Бешеистински ужас.Преживел съм неколко големи земетресени ама такова чудо!!...Всички дето искат атомни централи хубаво да се замислят ква армия имаме и как същата би гарантирала гарантират сигурността примерно на Козлодуй!!!Та те не могат 1 склад за муниции да увардят!!!
с

2012.06.09 | 03:41

17
ако не ни довърши природата , ще се довършим от собствената си глупост....второто е много по вероятно за съжаление....

2012.06.09 | 03:41

16
Яко- "взривовете са частни складови помещения с боеприпаси"
ОТВОРЕНИ ОЧИ

2012.06.08 | 16:27

15
Незнам в коя държава властта ще си даде боеприпасите в ръцете на частник.ТОВА СИ Е ПЪЛНО БЕЗУМИЕ.Кой знае какъв е собственика на складовете?ДЪРЖАВАТА СИ ЗАМИНАВА АКО НЕ ВИ Е ЯСНО/борещи се за внимание тъпи,малоумни,безработни и разглезени лайнеца/ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ РОДИТЕЛИТЕ ЗА ДА ВИ ХРАНЯТ.АМИ СЛЕД КАТО СИ ЗАМИНАТ?...../никой не е вечен/

2012.06.06 | 20:19

14
Пак заличават кражби.
j

2012.06.06 | 12:33

3
da prav si

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини