Започва кампанията за кандидатстване в гимназиите

  • 15 юни 2011 07:07

  • 987
  • 0
Започва кампанията за кандидатстване в гимназиите
© Булфото

Заявлението може да се изтегли от сайта на Регионалния инспекторат /РИО/ в София. Попълването на заявлението трябва да се извърши много внимателно, четливо и добре обмислено, съветват седмокласниците от РИО-София. Подредбата на училищата - по профили, професии и специалности, трябва да се осъществи от най-желаните - низходящо към по-малко желаните.

На сайта на РИО учениците и техните родители могат да получат информация кои са "училищата гнезда" и къде се намират те. Тези училища могат да се избират свободно, като няма ограничения и райониране. Учениците, които не са удовлетворени от класирането си на първия етап, трябва да подадат в училището, в което са класирани, заявление за участие във втория етап от класирането - от 27 до 29 юни. Желанията не се пренареждат и кандидатът може да се класира на втория етап на по-предно желание. Ако няма възможности за по-предно класиране, кандидатът остава на мястото си от първия етап от класирането. Ако кандидатът е минал на по-предно свое желание, следва да се запише в приемащото го училище - от 4 до 6 юли, посочват от РИО-София.

За неуспелите да се класират и за неудовлетворените от втория етап от класирането, както и за незаписалите се ученици, съществува възможност за участие в третия етап от класирането - на 11 и 12 юли. За целта трябва да се подаде ново заявление /изтеглено от сайта на РИО/ в "училището-гнездо", в което желанията могат да се подредят отново, съобразно останалите свободни места и според резултатите от изпитите на кандидатите.

След обявяването на резултатите от третия етап на класирането, както и за останалите свободни места, се предвижда попълването на незаетите места от приемащите училища да стане в срок до 29 юли. Необходимата информация ще се получава от директорите на тези училища, съобщават от РИО-София.

Последвайте канала на

Десислава Станева
987 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини