В Плевен на 24 май ще направят опит за поставяне на рекорд на Гинес с 65 автентични български хора

  • 23 май 2018 10:27

  • 2042
  • 0
В Плевен на 24 май ще направят опит за поставяне на рекорд на Гинес с 65 автентични български хора
© Булфото

В празничния 24 май в Плевен ще бъде направен опит за поставяне на рекорд на Гинес с изпълнението на 65 автентични български хора за час и 18 минути. Това съобщи хореографът Джейлян Демирев, предаде БТА.

Той е ръководител на танцов клуб "Северняците" в Плевен, член на ръководството на Асоциацията на хореографите в България, бивш ръководител на Северняшкия ансамбъл. Негова е идеята България да влезе в книгата за рекордите на Гинес с разнообразието и красотата на своите автентични танци.

За изпълнението се подготвят от месец ентусиастите от фолклорен клуб "Северняците" - 250 танцьори.

Любители на фолклора от три поколения ще представят по 15-20 танци от различните фолклорни области - северняшка, тракийска, шопска, пиринска, добруджанска. Сто от тях - най-опитните, ще танцуват непрекъснато час и 18 минути. По-малките на възраст участници ще се включат само в някои от танците.

Опитът за рекорд ще започне пред параклиса-мавзолей "Свети Георги Победоносец" от 12.30 часа утре. Оркестър на живо ще свири и след това - още час, за всички любители на българските хора, дошли на площада, за да танцуват на воля, каза Демирев. Проектът е финансиран от община Плевен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2042 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини