Валентин Радев се е срещнал с комисар Димитрис Аврамопулос

  • 23 май 2018 09:08

  • 1059
  • 2
Валентин Радев се е срещнал с комисар Димитрис Аврамопулос
© Пресцентър МВР

Министърът на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 се е срещнал с комисаря за миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обсъдени са били очакванията на Европейската комисия /ЕК/ и председателството от предстоящата конференция ЕС - САЩ в областта на правосъдието и вътрешните работи.

Потвърдена е била важността на трансатлантическия диалог и засиленото сътрудничество в борбата с тероризма и организираната престъпност. ЕК отново е отбелязала готовността си да продължи съвместно със засегнатите държави членки работата за постигане на визова либерализация.

Министър Радев е запознал с резултатите, постигнати до момента от председателството в областта на вътрешните работи, и е уверил комисар Аврамопулос в готовността ни да положим всички необходими усилия за постигане на максимален напредък по законодателните предложения в областта на сигурността и реформата на общата система за убежище.

Комисар Аврамопулос е дал много висока оценка на работата на българското председателство и е потвърдил готовността на ЕК да подкрепя работата му.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1059 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
pesho

2018.05.23 | 11:34

2
хоп хоп хоп
Само такаа

2018.05.23 | 11:33

1
Само такааСамо такаа

Добави коментар

Водещи новини