Полша разчупва единния фронт на ЕС, подкрепя американската позиция по сделката с Иран

  • 23 май 2018 06:59

  • 2268
  • 7
Полша разчупва единния фронт на ЕС, подкрепя американската позиция по сделката с Иран
© Getty Images/Guliver

Лидерите на Полша смятат да подкрепят решението на правителството на САЩ за изтегляне от ядреното споразумение с Иран за разлика от общата позиция на Европейския съюз, в който това решение е подложено на силни критики, предаде Асошиейтед прес.

Полският премиер Матеуш Моравецки каза, че Полша желае да поеме ролята на "неформален посредник" и да обяснява съответно на членките на ЕС и на високопоставени американски официални лица позициите на другата страна.

Предложението на полското правителство за посредничество донякъде се отклонява от обединения фронт на лидерите на ЕС, демонстриран миналата седмица на срещата на върха в София, където те обявиха, че продължават да подкрепят ключовото ядрено споразумение с Техеран, отбелязва АП, цитирана от БТА.

Полският външен министър Яцек Чапутович каза в понеделник по време на посещението си във Вашингтон, че Варшава подкрепя останалите страни от ЕС в търсенето на начини за ограничаване на икономическите щети от решението на администрацията на Доналд Тръмп, докато "що се отнася до стратегическите измерения и проблемите на сигурността ние разбираме и американските опасения".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2268 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2018.05.24 | 09:03

7
ляхите винаги са били курви.неслучайно са избивани и от руснаци и от германци през втората световна.

2018.05.24 | 09:02

6
ляхите винаги са били курви.неслучайно са избивани и от руснаци и от гернанци през втората световна.
mp

2018.05.23 | 13:01

5
da tocno taka polsha a sled neia i ungaria shte napusnat evro pederasite i prestapnici ot evropa te niama da dopusnat diktat ot hemafroditi i pederasi .

Добави коментар

Водещи новини