Затвор и отнета книжка за дилър

  • 22 май 2018 14:19

  • 1082
  • 0
Затвор и отнета книжка за дилър
© Gettyimages

Варненски наркоразпространител се призна за виновен и сключи споразумение с Окръжната прокуратура, което днес състав на Варненския окръжен съд одобри. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. 

28-годишният мъж е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура за три деяния – държане с цел разпространение на различни видове наркотични вещества, за придобиване и държане на пари, за които знаел, че са получени по престъпен начин - от разпространение на дрога, както и за управление на автомобил след употреба на забранени вещества. И трите престъпления са извършени на 13 февруари 2017 г.

На основание член 23, ал. 1 от НК Варненският окръжен съд определи 28-годишният подсъдим да изтърпи най-тежкото от трите наложени наказания за всяко от деяния.

Така наркоразпространителят, който вече е осъждан, ще търпи наказание 1 година лишаване от свобода при първоначален общ режим. С одобреното споразумение съдът го лиши и от право да управлява МПС за срок от 1 година и 4 месеца. В полза на държавата се отнема и сумата от 250 лева, която е получена от разпространение на наркотици.

В тежест на осъдения са и направените по делото съдебни разноски в размер на над 600 лева. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1082 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини