Слатинска река в София тече в ярко синьо (снимка)

  • 22 май 2018 08:03

  • 106
  • 0
Слатинска река в София тече в ярко синьо (снимка)
©

Слатинска река в столичния квартал Гео Милев посиня. Водата е текла в син цвят през вчерашния ден, но от следобед е с нормален цвят. През зимата водата е била зелена, а в други случаи червена, съобщават граждани, цитирани от БТВ.

"Минавах съвсем случайно. Първоначално помислих, че е промишлен канал. Пуснах снимки в социалната мрежа. Приятели ми казаха, че е реката. Звъннах на РИОСВ около 8 пъти. Никой не вдигна. След това звъннах до 112 и от там ми казаха, че сигнала е приет. До края на работния ден не можах да се свържа с никого. Приятели ми казват, че това е практика от години и реката си става синя, зелена и червена. Нямам представа от къде идва този проблем. Знам, че в отсечката КАТ - Дървеница има много фирми. Нямам представа какво - багрила или нещо друго. Един от моите приятели ми спомена, че преди години са взимани някакви проби. Оцветяването е спряло, но по-късно е продължило", обясни Борис Боев, който вчера е подал сигнала.

"При нас в районната администрация не е подаван сигнал, но в администрацията на Столична община - да. Трудно се установява от какво е. Вчера имаше проверка веднага, но от нея е установено, че качеството на водата е добро. Звеното за аварийна помощ към Столична община е направило веднага проверка, заедно с представител на РИОСВ", заяви кметът на район "Слатина" Наталия Стоянова.

"Вчера е получен сигнал за оцветена вода в синьо. Дошли са и са взели проби. Водата е била с добро качество. Не мога да кажа от какво е оцветяването. Има граждани, които го виждат. При пристигането на екипа тя вече е чиста. Явно много бързо се отмива", обясни пък представителят на РИОСВ Михаил Георгиев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
106 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини