Руски сенатор нарече отказа на България от "Южен поток" "много груба грешка"

  • 22 май 2018 07:58

  • 2853
  • 7
Руски сенатор нарече отказа на България от "Южен поток" "много груба грешка"
© Twitter

Руският сенатор Алексей Пушков заяви, че отказът на България през 2014 г. от "Южен поток" е бил грешка, съобщи РИА Новости.

"Отказът на България от "Южен поток" беше много груба грешка. Турция веднага се възползва от шанса си, а Федерална република Германия строи "Северен поток-2". Добър урок за София", написа Пушков в Туитър.

Агенцията припомня, че президентът Румен Радев, който е на посещение в Русия, в интервю за вестник "Комерсант" казва, че България се нуждае от преки доставки на руски газ през Черно море и че такъв проект може да бъде наречен "Български поток".

РИА Новости цитира по този повод и мнението на политолога Александър Сафонов, според когото на България й е повлиял примерът на Турция, имайки предвид "Турски поток". Реализацията на руско-турския проект дава възможност да се решава как ще се доставят енергоресурси в Европа, смята политологът. "Ако те минат през България или ако България поне частично получава ресурси през турска територия, това ще е много изгодно за София", каза Сафонов пред радио "Спутник".

Последвайте канала на

БТА
2853 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини