Кристиан Вигенин: Срещата на върха в София постигна възможното

  • 22 май 2018 07:55

  • 991
  • 0
Кристиан Вигенин: Срещата на върха в София постигна възможното
© БНТ

Балканските лидери чуха от европейските си колеги по-малко, отколкото очакваха. Това каза в сутрешния блок на БНТ секретарят на ПГ на "БСП за България" Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, по повод Срещата на върха ЕС – Западни Балкани в София.

От друга страна събитието беше представено като нещо грандиозно, а посланията от срещата в сравнение с декларацията от Солун са доста по-смели. Чисто политически беше постигнато по-малко в сравнение с предишната среща на върха. Като че ли нямаше дългосрочен политически анагажимент, заяви Вигенин.

Все пак трябва да кажем, че това беше една успешна среща. Тя постигна възможното до момента. Безспорно ангажиментът на България към Западните Балкани е един от примерите, които ще бъдат запомнени. Усилията на страната ни обаче трябва да продължат и след председателството, посочи социалистът.

Много е важен подходът за свързаност на региона. За да се реалзиира всичко това е необходима много работа и много инвестиции. На срещата на върха в София беше поставена добра основа за това, каза още Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
991 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини