Николина Ангелкова: Къмпингуващите смятат, че са над закона и не могат да бъдат проверявани

  • 22 май 2018 08:03

  • 2417
  • 1
Николина Ангелкова: Къмпингуващите смятат, че са над закона и не могат да бъдат проверявани
©

Благодарение на желанието на правителството плажовете Корал, Карадере и Иракли за природосъобразен туризъм. Те бяха извадени от списъците за концесиониране. Не знам защо къмпингуващите смятат, че са над закона и не могат да бъдат проверявани. Не смятам, че едни хора трябва да имат права над други. Те също са граждани на тази държава и трябва да спазват законите на страната. Това заяви министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard в ефира на БТВ.

„Създадохме работна група, за да се създаде специална регулация на местата за къмпингуване. За съжаление не беше достигнато до консенсус. Нашата цел беше да намерим баланс. Текстовете не бяха подкрепени“, посочи тя.

"Масовите проверки ще продължат и тази година. Поставянето на палатки и кемпери на пясъка е абсолютно забранено", подчерта Ангелкова.

По повод казуса с хотел на плажа, министърът на туризма каза: „Има много безумия от приватизацията. Съдът казва, че може, защото навремето, когато са се приватизирали различни обекти те са били с УПИ-та. Съответно са продадени. Този хотел е частна собственост, а по закон тя е неприокосновена. Затова трябва да има общ устройствен план, да има изисквания и регулация“.

14 плажа са със „Син флаг“ за чистота на ивиците и спазване на екологичните норми и повечето от тях са в Южното Черноморие, стана ясно от думите й. По повод цените на шезлонгите и чадърите тази година, Ангелкова каза, че изчакват да започне активния туристически сезон, за да се определят те.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2417 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини