Започва кандидатстването по програма "Зелена София"

  • 21 май 2018 20:26

  • 1101
  • 2
Започва кандидатстването по програма "Зелена София"
©

От днес започва кандидатстването с проекти за подобряване на междублоковите пространства по Програма "Зелена София", съобщиха от пресцентъра на Столичната община.
Програмата е насочена към обновяване на междублоковите пространства - общинска собственост, с активното участие на гражданите, като създава възможност за озеленяване и изграждане на прилежащите към блоковете зелени площи, подмяна или ремонт на елементите на парковото обзавеждане, създаване на зони за отдих.


За участие с проект в Програмата могат да участват всички етажни собствености в Столичната община, регистрирани в районните администрации по чл. 46б от ЗУЕС или сдружения на собственици, вписани в регистъра по чл. 44 от ЗУЕС и юридически лица с нестопанска цел, регистрирани на територията на Столичната община по Закона за юридическите лица с нестопанска цел или Закона за народните читалища.

Размерът на средствата за финансиране на проекти за 2018 г. е 500 000 лева и е определен с годишният бюджет на Програмата.
На представителите на одобрените проекти Столичната община предоставя безвъзмездно дървесна и храстова растителност, цветя, тревна смеска, паркова мебел, материали за ремонт - пясък, плодна пръст, бетонови плочи, боя и др. и инструменти и машини - лопати, мотики, ножици за храсти и жив плет, косачки и храсторези и др.
От 2011 г. по Програма "Зелена София" са обновени над 700 междублокови пространства.

Програмата за 2018 г. е обявена публично на сайта на Столична община - www.sofia.bg, в тема "Околна среда - Програми и проекти". От там може да се изтеглят всички необходими документи /формуляр за кандидатстване и всички образци и приложения към него/, след което да се подадат в деловодството на районните администрации, в срок до 17.00 ч. на 18 юни 2018 г.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1101 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини