Прокуратурата започна проверка по сигнал на ГЕРБ срещу Таско Ерменков

  • 21 май 2018 18:11

  • 4009
  • 11
Прокуратурата започна проверка по сигнал на ГЕРБ срещу Таско Ерменков
© Булфото

Софийската градска прокуратура започва проверка по сигнала на ПП ГЕРБ срещу депутата от БСП Таско Ерменков заради публикацията му, че водата в София е отровна. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Днес от ПП ГЕРБ подадоха сигнал срещу депутата от БСП Таско Ерменков заради фалшив сигнал за "отровена вода".

Главният прокурор е изпратил този сигнал за извършване на проверка на компетентната прокуратура – Софийска градска прокуратура.

Доколкото в сигнала се твърди, че деянието на Таско Ерменков по публикуване на твърдение в профила си, че водата в София е отровна или заразена и  съществува огромна опасност за живота и здравето на хората на София, това сочи евентуално на престъпление по чл. 326 от Наказателния кодекс – а именно - неверни повиквания за тревога, обясни Арнаудова.

Тя уточни, че започва проверка на Софийската градска прокуратура по тези твърдения, за да се съберат данни за това извършено ли е престъпление или не.

„Доколкото обаче в самия сигнал е посочено, че е възможно да е извършено и престъпление по чл. 108а, ал. 1 , това е тероризъм, в случай, че данните, които събере Софийска градска прокуратура, потвърдят това твърдение от народните представители, преписката ще се изпрати в Специализираната прокуратура, която пък е компетентна да проверява сигнали за тероризъм“, каза още Румяна Арнаудова.

Последвайте канала на

Нора Виткова
4009 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини