В кризисния щаб на Плевен работят по 450 сигнала за отстраняване на щети от бурята

  • 21 май 2018 16:38

  • 982
  • 0
В кризисния щаб на Плевен работят по 450 сигнала за отстраняване на щети от бурята
©

В общинския кризисен щаб на Плевен се работи по 450 сигнала за отстраняване на щети от бурята на 15 май, съобщиха от общината.
Те се отнасят за паднали дървета, повреди на осветителни тела, сгради, покриви, мазилки, светофарни уредби, улици. Голяма част от дейностите в подкрепа на населението са извършени от РСПБЗН. Други са поети от общинските фирми.


Имотите на фирма "Тибор", която стопанисва общинския пазар, са засегнати тежко. Навесна конструкция от 700 кв.м. в района, където се търгува с плодове и зеленчуци, е надупчена от градушката и се нуждае от цялостна подмяна. Досега фирмата е направила над 5000 лева разходи за почистване на клони и отстраняване на щети от наводнението в плевенския пазар.

Фирма "Инстрой" работи за ликвидиране последствия върху 17 имота, върху които са паднали дървета и са повредили покривите им.
Екипите на фирма "Паркстрой" са изчистили над 30 паднали дървета от водната каскада и градската градина, премахнали са от Горноплевенските гробища 13 изкоренени дървета.

Отстраняват се повреди, нанесени на общинските сгради на Центъра за работа с деца и на Северняшкия ансамбъл, на селски улици, на покрива на автогарата, навеси на спирки за градския транспорт.

В Плевен е изпратен от община Ловеч екип с автовишка, който ще ни окаже безвъзмездна помощ, каза заместник-кметът на Плевен Милен Яков.

Последвайте канала на

Нора Виткова
982 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини