Ева Майдел се срещна с ученици от град Гоце Делчев в Народно събрание

  • 21 май 2018 16:02

  • 988
  • 0
Ева Майдел се срещна с ученици от град Гоце Делчев в Народно събрание
©

Младши посланици на Европейския парламент от град Гоце Делчев имаха възможността да посетят Народното събрание, по покана на българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП).

„Щастлива съм, че в България има толкова будни млади хора, които знаят за Европа и се интересуват от нейното бъдеще“, сподели Ева Майдел по време на дискусията.

Възпитаниците на ПМГ "Яне Сандански" имаха специалната възможност да се срещнат и разговарят с Председателя на НС Цвета Караянчева, депутатите Евгения Ангелова Радостин Танев, Станислава Стоянова и Даниела Савеклиева, които разказаха любопитни факти за предизвикателствата по пътя си към Народно събрание.

Младежите зададоха множество въпроси и се запознаха отблизо с работата на народните представители, начините на взимане на решения и ролята на Европейския Парламент. Акцент на дискусията бе как да направим така, че повече млади високообразовани българи да се връщат и реализират в България.  

„Наблюдаваме, че все повече млади специалисти се връщат и създават страхотни проекти тук, не защото не са се справили в чужбина, а защото искат да променят нещо към по-добро. България има нужда от своите млади таланти, а в същото време предлага всички предпоставки младите креативни хора, получили образованието си в чужбина, да се развиват именно тук и да са доволни от своя избор“, коментира още българският евродепутат Ева Майдел.  

Последвайте канала на

Нора Виткова
988 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини