Румен Радев: Санкциите срещу Русия не са повод за замразяване на отношенията с нея

  • 21 май 2018 14:15

  • 4204
  • 16
Румен Радев: Санкциите срещу Русия не са повод за замразяване на отношенията с нея
© Булфото (архив)

Санкциите не са повод за замразяване на отношенията, както се мисли много често. Това каза пред журналисти в Москва президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на след срещата му с министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев.

След два дни тук ще бъде президентът на Франция, която за миналата година успя да измести Германия като пряк инвеститор №1 в Руската федерация. Франция има стокообмен с Русия за миналата година от 16 млрд. долара, а Германия има стокообмен от 50 млрд. евро. Нека сами да си направим извод за санкциите. Моето мнение за санкциите го знаете, но това е въпрос от компетентността на Европейския съвет, където България се представлява от министър-председателя, заяви Радев.

По думите му визитата на министър-председателя ще бъде скоро. Затова ви казвам, че е много важно да се използва този импулс и двете правителства да работят заедно за конкретизиране на конкретни сфери за сътрудничество. Има и тежки области, където трудно ще намерим решение, но това не означава, че трябва да бягаме от тях. Мога веднага да ви кажа кои са – лицензионният режим за производство за военна техника, въоръжени резервни части по спогодба между Народна Р България и СССР. Тук България има своите определени интереси, българският военно-промишлен комплекс е важна част от българската икономика, допълни президентът.

Той уточни, че има изисквания на руската страна, които са неприемливи за страната ни и България трябва да отстоява своите интереси. Например, България предварително да съгласува с руската страна продажба на произведена в България военна техника и въоръжения в други страни. Това за нас е неприемливо. Много ясно го обясних на премиера Медведев, но това не означава, че не трябва да има диалог и намиране на решение, което е взаимно изгодно и за двете страни, каза още Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, цитиран от "Фокус".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4204 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини