Президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в Русия

  • 21 май 2018 06:53

  • 3559
  • 20
Президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в Русия
© Булфото

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще бъде от днес на двудневно работно посещение в Руската федерация. В рамките на визитата си българският държавен глава ще има среща със своя руски колега Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, с министър-председателя Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега и ще участва в отбелязването на Дните на българската култура в Москва.

По време на посещението си в Русия българският президент ще бъде придружаван от съпругата си.

Сред темите по време на срещите на държавния глава се очаква да бъдат перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Русия в сферите на икономиката, енергетиката, образованието и културата, както и актуални въпроси на международната сигурност.

Днес в Москва президентът Радев ще разговаря с руския министър-председател Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега. По-късно през деня в Болшой театър президентът ще присъства на оперната постановка "Зигфрид" от Рихард Вагнер на Софийската опера и балет.

В сградата на българското посолство в руската столица Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще разговаря с видни български и руски културни дейци и общественици. На 22 май в Сочи българският държавен глава ще се срещне със своя руски колега Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. Двамата президенти ще имат среща, след което ще ръководят пленарните разговори на двете официални делегации.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 ще направят съвместни изявления за представителите на медиите. В официалната делегация на българския държавен глава са съпредседателят на "Групата за приятелство България - Русия" в Народното събрание Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на, председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм Петър Кънев, представители на местната власт, учени, общественици и културни дейци.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3559 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини