Папата обявява 14 нови кардинали на церемония през юни

  • 20 май 2018 21:01

  • 1848
  • 3
Папата обявява 14 нови кардинали на церемония през юни
© Getty Images/Guliver

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март съобщи, че ще обяви имената на 14 нови кардинали идния месец, като сред тях ще бъде и неговият главен помощник за помощта за бездомните, предаде Асошиейтед прес.

В изненадващо съобщение пред поклонници и туристи на ватиканския площад "Св. Петър" днес папата каза, че ще въздигне 14-те в сан на кардинал на церемония на 29 юни. Те включват монсиньор Конрад Крайевски, който е известен, че разговаря с бездомници по римските улици и раздава спални чували на нуждаещите се при студени дни. Този избор подчертава приоритета на сегашния глава на Римокатолическата църква за подпомагане на социално слабите и отритнатите от обществото.

Сред новите кардинали ще бъдат шефът на ватиканския департамент по религиозната доктрина, друг високопоставен служител при Светия престол, както и прелатите на японския град Осака и на италианския Акуила, пострадал при земетресението през 2009 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1848 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини