Спират поетапно топлата вода в София заради ремонти и профилактика

  • 20 май 2018 17:59

  • 11330
  • 0
Спират поетапно топлата вода в София заради ремонти и профилактика
© Pixabay

"Топлофикация София" ЕАД започва изпълнението на утвърдената от Столичен общински съвет ремонтна и инвестиционна програма за 2018 г., съобщиха от дружеството.

В рамките на предстоящите летни месеци компанията ще обследва топлопреносната мрежа в столицата и ще извърши необходимите рехабилитационни и строително-монтажни дейности. Целта е да се подобри оперативната сигурност на системата и да бъде гарантирано качественото и надеждно топлоподаване за клиентите през отоплителния сезон.

Топлопроводите в София са изградени основно през 70-те и 80-те години на миналия век, така че е необходимо да бъде извършван регулярен мониторинг на съоръженията и рехабилитация на онези участъци от мрежата, при които се наблюдава повишена аварийност, допълниха от топлофикационното дружество.

Инвестициите в топлопреносната мрежа водят до намаление на транспортните разходи и топлинните загуби при преноса на топлинна енергия. Според заключенията на КЕВР "Топлофикация София" е дружеството с най-ниски разходи по преноса сред всички топлофикации в страната - средно 17 на сто през последните години, което и е близо до показателите, приети в страните с централизирано топлоснабдяване на ЕС, посочиха от дружеството.

Освен обследването на топлопреносната мрежа от 20 до 29 август 2018 г. ще бъде спряна изцяло работата на ТЕЦ "София". В рамките на този период ще бъде извършен преглед на съоръженията в топлоизточника, както и при необходимост ремонт на отделни модули. Без топла вода по това време ще останат клиентите от Централна градска част, които живеят в карето между ул. "История Славянобългарска", бул. "Данаил Николаев", ул. "Проф. Милко Бичев", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Фритьоф Нансен", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Прага", бул. "Пенчо Славейков", бул. "Ген. Тотлебен", ул. "Йоаким Кърчовски", ул. "Дамян Груев", района на "Руски паметник", Зона Б - 5, Зона Б -17, Зона Б-18, Зона Б-19, ул. "Опълченска", бул. "Княгиня Мария Луиза", района на Сточна гара, ж.к "Банишора", ж.к "Света Троица" и ж.к "Фондови жилища".

В съответствие с инвестиционните намерения на Столична община през 2018 г. "Топлофикация София" ЕАД предвижда също така реконструкция на топлопреносната мрежа по ул. "Граф Игнатиев" и ул. "6-ти септември", както и в района на строящите се нови обектите на столичния Метрополитен.

Заради изпълнението на обектите от топлопреносната мрежа, предвидени за рехабилитация в инвестиционната програма на дружеството за 2018 г., предстои да бъдат уточнени и утвърдени графиците за работа, като те ще бъдат допълнително обявени на гражданите и също ще бъдат публикувани на интернет страницата и във Фейсбук профила на компанията.

Информацията за сроковете на спиране на топлата вода и засегнатите квартали е публикувана в сайта на дружеството - www.toplo.bg и във Фейсбук - www.facebook.com/www.toplo.bg. Повече подробности клиентите могат да получат и на информационния телефон в Кол центъра на компанията - 0 700 11 111.

От топлофикационното дружество напомнят, че за времето на ремонтите на клиентите няма да бъдат начислявани сметки за топла вода и това ще бъде отразено на отделен ред в месечните съобщения

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11330 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини