ГЕРБ сезира ДАНС и прокуратурата за "отровния" статус на Таско Ерменков (видео)

  • 20 май 2018 16:27

  • 8280
  • 7
ГЕРБ сезира ДАНС и прокуратурата за "отровния" статус на Таско Ерменков (видео)
© Канал 3

Като народен представител г-н Ерменков знае всички механизами, с които може да се сдобие с необходимата му информация преди да пусне такъв статус във Фейсбук. Това каза на брифинг депутатът от ГЕРБ Станислав Николов по повод снощния статус на депутата от БСП Таско Ерменков, в който се твърди, че водата в София е отровна заради изсипано в река Искър голямо количество химикали.

Не мога да кажа защо го е направил, но това не е първият му такъв статус. Предишния път каза, че Щатите и Европа могат да си гледат работата едва ли не, а после каза че го е написал погрешка. Питам дали БСП и г-жа Нинова ще се намесят сега. Ако са се смели предишния път, сега пак ли ще се смеят, защото става дума за 2 млн. души население на столицата, които се чудят какво да правят, заяви Николов.

Ще сезираме ДАНС и прокуратурата, добави той.

По думите на председателя на Комисията по околна среда в Столична община Лорита Радева няма каквито и да е основания да се говори за отклонения в качеството на водата в София. Изследванията не показват отклонения в качеството на водата и повишени замърсявания, за каквито се твърди във въпросната публикация. Лабораторията, която прави тези изследвания, е модернизирана и прави анализ на много повече показатели от изискваните по закон. Дава се гаранция за това, че софиянци получават проверена и качествена вода, заяви Радева.

Това е една некоректна, недостойна фалшива новина, добави тя.

Лорита Радева уточни, че водата на София е шестата по чистота в Европа.

Г-н Ерменков, призовавам ви да кажете кой така загрижено и анонимно ви е хвърлил тази бомба. Моля споделете, заяви депутатът от ГЕРБ Александър Иванов. Заигравайки се със страховете на хората, кажете какво целите. Ще инициираме разследване на прокуратурата защо някой иска да постави софиянци в страх и парализа. Тези неверни твърдения на БСП от ден на ден стават все по-неоснователни. Докога ще се заигравате със страховете на хората? Това ли е начинът ви да се опитвате да спечелите политически двиденти? Засрамете се. Трябва да излизаме и да успокояваме софиянци след неоснователните ви твърдения и заигравки, каза още Иванов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8280 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини