Жителите на Владая излязоха на протест (видео)

  • 20 май 2018 14:22

  • 2110
  • 0
Жителите на Владая излязоха на протест (видео)
© Булфото (архив)

Жители на столичния квартал "Владая" протестират за пореден път срещу лошото състояние на пътищата в района. Те блокираха движението по главния път София - Кулата.

Протестиращите нямат разрешение от Столичната община за този протест, нито за блокирането на пътя, въпреки това след кратки словесни престрелки с полицията, те успяха да излязат на пътното платно и за кратко блокираха движението. Недоволните настояват за възстановяване на маршрутна линия 22, за която има решение на Столичния общински съвет, но няма разрешение от областната управа, обясни председателят на инициативния комитет. След два месеца изтича договора и на други маршрутни линии, така че жителите на Владая ще се окажат без никаква транспорта връзка със София.

Друго искане на гражданите е по-добра организация на движението на пътя Перник-София, като всяка сутрин в посока София да се обособяват по две платна, тъй като от ежедневните тапи, които се образуват по трасето, губят часове от времето на пътуващите за работа граждани.

Протестиращите са недоволни от нехайството и бездействието на институциите и настояват лично премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да се заеме с решаването на проблемите, срещу които те безуспешно протестират вече три години. Те се заканват днешният протест да не бъде последен, отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2110 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини