Частични местни избори се провеждат в няколко населени места в страната

  • 20 май 2018 09:58

  • 2911
  • 0
Частични местни избори се провеждат в няколко населени места в страната
© Булфото/Архив

Частични местни избори се провеждат днес в няколко населени места в страната, съобщава БНР.

Трима са кандидатите за кмет на врачанското село Галиче, станало популярно с криминални инциденти на предишния кмет Ценко Чоков, арестуван преди 2 години.

Днес в Галиче могат да гласуват над 1500 избиратели в четири секции. Една от тях е подвижна и за използването са подадени 15 изявления. Към избирателния списък са добавени 10 души за гласуване по настоящ адрес. Тримата са кандидатите за кмет. Това са: Страхил Стоянов от ГЕРБ, Веселин Тушинов от БСП и Николай Банков от ВМРО.

До частични местни избори в Галиче се стигна, след като преди две години беше арестуван дългогодишният кмет Ценко Чоков. Наскоро той получи на първа инстанция присъда от четири години и половина лишаване от свобода за отвличане, побой и палеж на кола. За двайсетте години начело на Галиче срещу него от съселяни се сипеха обвинения за методите му на управление и различни престъпления, а други твърдяха, че е набеждаван.

Друга популярна от близкото минало фигура, Димитър Джамов, участвал, през 90-те години на миналия век в застрахователния бизнес, се кандидатира за кмет на пазарджишкото село Семчиново, като представител на ДПС. Джамов вече беше кмет на родното си село, но от друга несъществуваща сега партия.

Частичните избори за кмет там са заради предсрочно прекратените правомощия на досегашния кмет, Пламен Темелков, обвинен за трафик на хора и прекарал няколко месеца в испански следствен арест. Темелков отново е кандидат, издигнат е от инициативен комитет. 

Жителите на община Лозница, област Разград, избират кмет измежду трима кандидати. Частичните избори бяха насрочени, след като дългогодишният кмет на общината получи условна присъда по обвинение за неправомерно разходване на средства. Единият от кандидатите е областният председател на ДПС, а номинираният от БСП е доскорошен член на Реформаторския блок. Третият е номинация на ГЕРБ.

Андрей Гаджев от ГЕРБ и Асен Христов от ДПС се състезават за кметското място в хасковското село Криво поле. До частичните избори се стигна след отстраняването на редовно избрания селски управник Стойчо Стоев заради влязла в сила присъда за шофиране след употреба на алкохол.

Изборният ден започна в 7 и продължава до 20 часа.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2911 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини