Мустафа Карадайъ от Джебел: Знаем силата на толерантността и никой не може да ни я отнеме (снимки)

  • 19 май 2018 20:41

  • 4353
  • 4
Мустафа Карадайъ от Джебел: Знаем силата на толерантността и никой не може да ни я отнеме (снимки)
© Пресцентър ДПС

"Рамазан е месец, който съдържа много мъдрост, месец на търпението, опрощението и на милосърдието. Месец Рамазан е символ милосърдието, на взаимопомощта, толерантността на берекет на братството", с тези думи лидерът на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, се обърна към над 10 000 души, събрали се на площада в Джебел, където традиционно се отбеляза 29-та годишнина от трагичните събития по време на т. нар. "възродителен процес", съобщиха от пресцентъра на ДПС. В града са били членове на ръководството на партията, депутати, кметове и членове на Движението.

Лидерът на ДПС и турският посланик Хасан Улусой се посрещнали с топли приветствия на площада в Джебел, след което Карадайъ оповестил, че вече е уговорил среща с Улусой, която ще се проведе в София. На празника на Джебел сред официалните гости е бил и генералният консул в Пловдив Хюсеин Ергани и други турски дипломати.

"В нашата страна живеят различни етноси, които изповядват различна религия и ние най-добре знаем силата на думата "толерантност" и никой не може да ни я отнеме. Тя ни дава сила, разум , осъзнаване и отговорност като граждани. Да живеем заедно в разбирателство, в мир със себе си и околните." - с този призив Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, се e обърнал към хората на площада. "Но в такива дни не можем да подминем и опасността пред демокрацията в нашата Родина. Ние сме се борили за демокрацията и когато тя е в опасност ние единни и заедно трябва да пресечем всяка опасност", е допълнил Карадайъ.

"Но тези, които противопоставят и разделят, те нямат право да стоят под знамената на демокрацията. Тези, които сеят омраза, нямат място под знамената на демокрацията. Тези, които искат България да напусне НАТО и ЕС, нямат място под знамената на демокрация, само че не можем да подминем и тези, които им подариха участието във властта - основната отговорност е тяхна", е заявил Карадайъ.

"Ние можем и трябва да бъдем на висотата на 89-та година, когато бяхме единни и докарахме демокрацията в нашата Родина. Единни и мощно да защитим демокрацията в България, на Балканите и Европа", е допълнил лидерът на ДПС.

Председателят на ДПС и активисти са поднесли цветя пред чешмата, изградена в памет на жертвите на т. нар. "възродителен процес" в центъра на града, се посочва още в съобщението.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4353 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини