Андрей Ковачев на посещение в Търговище (снимки)

  • 19 май 2018 19:21

  • 1655
  • 0
Андрей Ковачев на посещение в Търговище (снимки)
© Пресцентър ГЕРБ

На 18 май евродепутатът и член на Председателството на Европейския парламент Андрей Ковачев ГЕРБ/ЕНП посети град Търговище. Визитата му бе по повод 241-ия Традиционен пролетен панаир „Изложение Търговище“. Заедно с кмета д-р Дарин Димитро и народния представител д-р Венка Стоянова разгледаха представените автентични български занаяти на обособената „Алея на занаятите“.

Евродепутатът поздрави организаторите за неуморния труд за опазване на дългогодишната традиция. Тази година изложението събра над 100 български производители и търговци.

Посещението му в града започна с две последователни дискусии с ученици от Първо СУ „Св. Св. Седмочисленици“ и от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“. Освен многостранните въпроси на учениците основни теми на разговор бяха възможностите, които Европейският съюз дава на младите хора, възможни сценарии за бъдещето на Европа и българското Председателство на Съвета на ЕС. Евродепутатът поднесе като подарък възрожденска литература за библиотеките и на двете училища.

Учениците от Първо СУ „Св. Св. Седмочисленици“ са посланици на Европейския парламент и активно обсъждаха предстоящите избори за представители в европейския парламент. Организирана анкета показа, че 90% от тях отделят особено важен смисъл в гласуването и ще участват във вота. Андрей Ковачев допълни, че „не сме безгласни букви“ и участието ни в изборите е начинът активно да изразим позицията си.

Посещението във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ премина под артистичните звуци и багри на възпитаниците на училището за таланти. Освен своите музикални и художествени дарби учениците показаха и изключително задълбочени познания за Европейския съюз и институции, благодарение на училищния клуб „Евронавигатор“, който интерактивно обогатява младите хора.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1655 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини