Повдигнаха обвинения на задържания мъж, дърпал ученици в тоалетната

  • 19 май 2018 12:16

  • 6206
  • 3
Повдигнаха обвинения на задържания мъж, дърпал ученици в тоалетната
© Pixabay

Мъжът, който беше арестуван по сигнал за блудство с деца в столично училище, е признал вината си, научи от свои източници от разследването bTV. Той е задържан в полицията за 24 часа. Вече са му повдигнати обвинения.

При първоначалните разпити в полицията 33-годишният Валентин Асенов е признал, че се е опитал да блудства с двете деца. Те са успели бързо да избягат от тоалетната. 

Директорът на училището Антон Тонев нарича двете деца, подали сигнала към него, „герои” заради смелостта да го направят.

"Преди да започне срещата, докато родителите влизаха в училище, едно от децата разпознало човека, участвал в инцидента от предходния ден. Бащата на едно от децата помогна за задържането му и след това беше отведен в кабинета на заместник-директорката, повикахме Трето районно управление, те за по-малко от 3 минути дойдоха и го задържаха”, обясни директорът на 17-о училище Антон Тонев.

Родители на деца, които са станали свидетели на инцидента, и днес се събраха пред училището.

"Дъщеря ми беше доста уплашена, разказа това, което разказаха и другите деца, че въпросният господин е доставчик в училището и е бил в коридора на първи клас”, заяви Аделина Панова, родител на дете свидетел.„Тя по детски обясни, че господинът ги е привиквал в тоалетната. Прекалено е притеснена, детската психика е ранима”, допълни майката.

Според нея проблемът не е в управата на училището или в това, че не е обезопасено, а от там, че общината няма средства и не полага достатъчно усилия за обезопасяването на училищата като цяло.

Валентин Асенов е служител на един от най-големите хлебозаводи в София. Колегите му са отказали коментар по случая. Очаква се да бъде разпитан управителят на фирмата.

Последвайте канала на

Весела Найденова
6206 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини