Актуализира се проектът за светофар на пътя през Владая

  • 18 май 2018 20:07

  • 2260
  • 1
Актуализира се проектът за светофар на пътя през Владая
© Novini.bg (архив)

В момента се актуализира проектът за организиране на реверсивно движение със светофарна уредба на пътя София - Перник през Владая при изхода на село Владая в посока София при контролно-пропускателния пункт, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Търси се решение за повишаване на безопасността и организацията на движението в този участък, тъй като от София влизането във Владая е с ляв завой, а лентите за движение са само три.

Агенцията прави това уточнение по повод информации в медиите, че инициативен комитет от Владая организира протести и блокади на пътя.

Предстои среща на представители на Агенцията и на инициативния комитет по повод движението по първокласния път в участъка от км 276+162 до км 278+566. За провеждането й членовете на инициативния комитет са уведомени с писмо на 8 май т. г. и такава среща ще се състои до края на месеца. В нея ще участват както експерти от АПИ и Областно пътно управление - София, така и служители от Столична община, на район Витоша и сектор "Пътна полиция". Целта е на нея да бъде взето съвместно решение и да бъдат набелязани стъпки за повишаване безопасността и безконфликтно придвижване на превозните средства и пешеходците в участъка.

В момента на път I-1 в района на Владая ежедневно има две ленти за движение в посока София - Перник, а в края на празнични и повече от два почивни дни се осигуряват две ленти в посока Перник - София, посочват от Агенцията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2260 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини