Депутат от "Воля": Парламентът беше употребен за сделката за ЧЕЗ

  • 18 май 2018 17:56

  • 1704
  • 3
Депутат от "Воля": Парламентът беше употребен за сделката за ЧЕЗ
© Партия Воля

Народните избраници и временната комисия успяха да изчистят името на г-жа Гинка Върбакова и тя с високо вдигната глава може да влезе в тази сделка. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "Воля" Пламен Христов по повод особеното мнение, с което парламентът прие доклада за ЧЕЗ.

Докладът каза всичко, което знаехме и преди да започне работа временната комисия. Според нас от "Воля" българският парламент беше употребен, за да бъде осигурен комфорт за сключването на сделката, каза Христов.

По думите му всичко сочи, че има странна колаборация между ГЕРБ и БСП в случая. В работната група със завиден консенсус бяха приети много точки, които впоследствие в комисията със същия консенсус отпаднаха, посочи депутатът.

Създаването на комисията беше един популистки ход от страна на БСП и доста добре отиграно като топка от ГЕРБ, за да се потуши общественото настроение и да се осигури един комфорт за сключването на сделката. Сигурен съм, че скоро КЗК ще се произнесе, че няма основание да спира сделката и ще имаме нов собственик на ЧЕЗ, заяви Христов.

По всяка вероятност никога няма да разберем кой стои зад тази сделка. Може би трябва да изчакаме да се сключи тази сделка. Надявам се "Инерком" да покаже, че може да управлява успешно този енергиен гигант и да осигури сигурност в енергетиката ни, каза още Пламен Христов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1704 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини